Archief voorbeeld – Verstrengeling van criminele communicatie structuren

Welkom op het | CYBERCRIME FORUM | voor Nederland en België Forums Darknet, Darkweb Nieuws Darknet, Darkweb Archief voorbeeld – Verstrengeling van criminele communicatie structuren

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Avatar Sander Paul Blaauboer 1 week geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #1076

  Bovengrondse verstrengeling

  Criminele communicatie structuren

  Archief voorbeeld (vb2015/2016): Voor het volgende voorbeeld(zie onderstaand) is gebruik gemaakt van een paar voorbeelden van verstrengeling uit het verleden, echter geeft het een goed beeld van hoe criminelen gebruik maken van bovengrondse communicatie structuren om hun handel aan de man te brengen en om overheidsdiensten nachtmerries te bezorgen.

  Sinds het begin van de jaartelling maken criminelen al gebruik van communicatie structuren om hun potentiële klanten te benaderen en overheden, die soms tegen hen waren, een stap voor te blijven.
  In de vorige voorbeelden is al reeds te zien geweest dat criminelen met verschillende communicatie middelen spelen om detectie door overheden te voorkomen en klanten te bedienen.

  Zoals eerder aangegeven zal ik in de bijlagen laten zien dat soms verschillende communicatiemiddelen door elkaar en met elkaar te gelijk gebruikt worden om een soort spiegelpaleis te creëren voor Politie en andere overheidsdiensten.

  Voorbeeld

  In de bijlagen kunnen jullie zien dat een online handelaar in valse paspoorten gebruik maakte van verschillende legale en veel gebruikte communicatiemiddelen om z´n handelswaar aan de man te brengen. Er werd toen vooral gemikt op de enorme vluchtelingenstroom vanuit het Midden-Oosten en Afrika. Echter zijn er uiteraard ook andere potentiële klanten.

  Er was een mix van verschillende media -Facebook,Youtube,Google,Twitter, clearweb en Darkweb- om de handel op gang te brengen en te houden. Let op de Youtube en Darkweb voorbeelden laat ik niet zien omdat dit teveel over de organisatie verteld.(Deze voorbeelden zijn alleen door Politie en Gemeente Breda op te vragen).

  Afsluitend is het goed om te beseffen dat normale buurtbewoners geen direct slachtoffer zijn, maar bedrijven des te meer(niet alleen de bovengenoemde bedrijven, maar ook logistieke bedrijven). Houd als buurtambassadeur een open en brede blik, want de slachtoffers van de cybercriminelen tussen ook indirect gemaakt worden(lees hierbij ¨systeem wantrouwen¨, doordat een logistiek bedrijf vaak gemeld wordt op een criminele site)

  Een digitaal buurtambassadeur is dan ook een spin in het web als het op cybercrime aankomt. Sleutel bij dit voorbeeld is, dat alle buurtambassadeurs open en eerlijk met elkaar samenwerken. Voorkom silovorming, want dan kan je zaken zoals bovenstaand voorbeeld missen.

  – Let op kennis delen kan leiden tot betere resultaten

  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 week geleden door Avatar Sander Paul Blaauboer. Reden: issue met grote van attachments
  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.